bel ons: 0598 390023

          Home        Collectie         Glazen        Contaclenzen       Contact   

contact

lenzen

De vraag welke contactlens het beste is, wordt contactlensspecialisten bijna dagelijks gevraagd. Om hier een goed antwoord op te kunnen geven, is het belangrijk dat er een gedegen vooronderzoek, eventueel met een  proefpassing, aan vooraf gaat.

Een goede contactlensaanpassing moet o.a. voldoen aan :

 

•het gelijkwaardig / beter corrigeren van de optische oogfout t.o.v. een bril;

•het voorkomen van mechanische irritatie aan het oogoppervlak of de oogleden;

•het voorkomen van een belemmering van de toevoer van zuurstof naar het hoornvlies of de afvoer van afvalstoffen van onder de contactlens.

 

Om dit te bereiken zal de contactlensspecialist u een aantal vragen stellen over eerdere ervaringen met bril en/of contactlenzen, werk, hobby, sport etc.

 

Daarnaast is het belangrijk dat hij inzicht krijgt in uw lichamelijke conditie. Met name de oogheelkundige gezondheid en het gebruik van bepaalde geneesmiddelen die van invloed zouden kunnen zijn. Na het opnemen van deze anamnese volgt het onderzoek van het oog. Dit heeft ten doel alle noodzakelijke optische, technische en fysiologische aspecten te verzamelen. Er wordt o.a. de sterkte en de gezichtsscherpte gemeten. Heel belangrijk is het opmeten van het hoornvlies, omdat dit voor een groot gedeelte bepalend is voor de juiste maat en dus het draagcomfort van uw contactlenzen. Tevens wordt gekeken naar de vorm en spanning van de oogleden, samenstelling en productie van het traanvocht, zo nodig de oogdruk en afwijkingen, die niet bij het normale beeld horen. In dat laatste geval, wordt de consument doorverwezen naar de optometrist of de oogarts.

Na het opnemen van al deze gegevens zal de contactlensspecialist u een objectief advies geven, rekening houdend met uw wensen.